Jobb világban akarsz élni?... Legyél jobb vezető!

FLIGBY magyarul

FLIGBY magyarul

Csíkszentmihályi Mihály professzor

2015. április 05. - Mr. Fligby

Csíkszentmihályi Mihály az elmúlt időszak legnagyobb gondolkodóinak egyike, a pozitív pszichológia megalkotója, a legtöbbet idézett magyar tudós a világon.

1934-ben született Fiumében, ahol apja magyar konzulként dolgozott. Világhírét a „flow” (magyarul: "áramlat") állapot leírásával alapozta meg. Könyveiben azon örök kérdésekre keresett választ, hogy mi a boldogság, és hogy leszünk boldogok, s ezzel nagy sikert aratott a társadalom körében. A munka mögött a tudós életen át tartó kutatása áll. Az elmúlt években a különböző tehetség- és szervezetfejlesztő iskolák mind nagyobb lelkesedéssel fedezik fel a kaliforniai Claremont Egyetemen tanító professzor téziseit. A flow állapotot kialakítása és fenntartása ugyanis mind személyes, mind csoportos szinten jelentős teljesítménynövekedést eredményez.

Tudományos munkásságáért 2011-ben Széchenyi-díjat kapott, 2014-ben pedig a köztársasági elnök a Magyar Érdemrend Nagykeresztje kitüntetést adományozta számára.

Csíkszentmihályi Mihály olyan magyar „celebritás”, akinek ismertsége és elismertsége már nem csak a tudományos, hanem a népszerű irodalmi körökben is világklasszis szintű. A Flow-elmélet pedig olyan hungarikum, amely jelenleg a magyar tudományos világ (és a felnövekvő magyar értelmiség) egyik legfontosabb identitás-forrása.

Csíkszentmihályi Mihály jelenleg a claremonti "Quality of Life Research Center" vezetője és a los angelesi ALEAS Simulations, Inc. társtulajdonosa, népszerű motivációs előadó, több bestseller szerzője.

A bejegyzés trackback címe:

https://fligbymagyarul.blog.hu/api/trackback/id/tr707341154
süti beállítások módosítása