Jobb világban akarsz élni?... Legyél jobb vezető!

FLIGBY magyarul

FLIGBY magyarul

Learning Leadership

Miben hiszünk mi a FLIGBY-nél?

2019. április 20. - Mr. Fligby

57618435_606017899899780_284836166576898048_o.jpg

A példaértékű vezetővé válás öt szabálya

Lement rendben a könyvbemutató, köszönöm, hogy ennyien eljöttetek! Jó kis olvasmányt hozott össze James M. Kouzes és Barry Z. Posner, arról, mitől lesz vezető valaki, és mi is kell a leadership kompetenciák elsajátításához.

Milyen egy jó vezetésfejllesztő szimuláció?

A Kiadó arra kért, beszéljek arról, miben is hiszünk mi a FLIGBY műhelyben: mit mond a Csíkszentmihályi-féle gondolatiság a vezetővé válásról. Nagyon jó kis téma, örömmel vállaltam a feladatot. Ehhez persze először meg kellett ismerkednem a könyv által bemutatott öt alapszabállyal. Egyszerűnek hangzó tézisek ezek, de komoly üzenetet hordoznak:

  1. Higgy benne, hogy képes vagy rá! - A vezetés mestersége belülről fakad. Ez egyszerre jelenti a saját magunkba vetett hitet, és a személyes fejlesztési területeink felismerését, az ennek alárendelt tanulási folyamat elfogadását. Mondhatjuk úgy is, hogy a leadership alapos önismerettel kezdődik.
  2. Törekedj a kiválóságra! - A vezetővé váláshoz követőkre van szükségünk. Ehhez pedig tudnunk kell, mi számít nekünk fontosnak, előrelátónak kell lennünk, és támogatnunk kell tudni másokat.
  3. Keress kihívást! - A kiválósághoz gyakorláson keresztül vezet az út. A tapasztalatszerzéshez meg kell teremtenünk a megfelelő feltételeket, el kell fogadnunk a kísérletezéssel járó kudarcok lehetőségét, és kellően bátornak kell lennünk ahhoz, hogy szembenézzünk a döntéseink következményeivel.
  4. Vegyél igénybe támogatást! - Az elismert vezetők nem "magányos farkasok", munkatársaik támogatásával és segítségével érik el a sikereiket. Egy ilyen munkakörnyezet megteremtéséhez meg kell tanulnunk másokat bevonni a munkába, amihez csapatot kell építenünk, és folyamatos visszajelzéseket kell biztosítanunk.
  5. Gyakorolj tudatosan! - A vezetés nagyban hasonlít a sportra: a kiváló eredményekhez rengeteg edzésre van szükség. A tanulással szembeni alázattal jutunk előre, és annak elfogadásával, hogy kis lépésekben, napról-napra építhetjük fel saját vezetői gyakorlatunkat.

Mindez remekül illeszkedik azokhoz az értékekhez, amelyekre a fejlesztés során a FLIGBY programot építettük. Amíg a fenti felsorolás gyakorlati eligazodást biztosít, az öt FLIGBY alapérték a vezetői magatartás irányát segít meghatározni:

FLIGBY alapértékek

Meggyőződésünk, hogy a "leadership" veled kezdődik - azzal ami vagy, azzal, amit fontosnak tartasz, és azzal amivé válni szeretnél. A FLIGBY-t ennek megfelelően a következő értékek alapján alkottuk meg:

  1. Hiszünk a Flow erejében - A Flow az a mentális állapot, amelyben az egyén a fókuszált koncentráltságon keresztül egybeolvad az általa végzett tevékenységgel, és ezzel a bevonódás egy magasabb szintjére emelkedik. A Flow-támogató munkahelyi környezet ennek megfelelően biztosítja a munkatársi elkötelezettséget és az alkotó energiák áramlását. Mindez hozzájárul a szervezeti költségek és feszültségek csökkentéséhez, valamint egy olyan munkakörnyezet kialakításához, amelynek szívesen vagyunk a részesei. A Flow-nak jelentősen hatása van életminőségre.
  2. Magunkon túlmutató célokat keresünk - Csíkszentmihályi szerint amennyiben egy üzlet nem járul hozzá az emberiség általános jólétének növeléséhez, nem érdemes belevágni, mégha jók is a rövidtávú profitkilátások. A Flow-támogató vezetés egyik legfontosabb ismérve, hogy olyan célokat preferál, amelyek túlmutatnak az egyéni ambíciókon és a közösség számára is értelmezhető hozzáadott értékkel bírnak. Az emberek jellemzően olyan hivatást preferálnak, amely értelmet ad az életüknek. Ezáltal biztosítható a meggyőződés, hogy a létezésünknek van értelme, és hasznos célokat szolgál. 
  3. Te vagy a siker kulcsa - A közkeletű vélekedéssel ellentétben a boldogság nem csak úgy megtörténik velünk. A boldogságunkat mi magunk "állítjuk elő", azáltal, hogy a legjobb formánkat hozzuk. Minél több lehetőség felé leszünk nyitottak, annál nagyobb az esélye, hogy felfedezzük saját erősségeinket, és új készségekre tegyünk szert. A Flow megtapasztalásához kíváncsiságra és nyitottságra van szükség.
  4. A vezetés nem válaszokról, hanem kérdésekről szól - A menedzsment általában a válaszokkal foglalkozik, a leadership azonban a kérdezés tudománya. Egy vezető első kérdése sokkal inkább a "kik is szeretnénk lenni", és nem a "mit fogunk most csinálni". A vezető kreativitása jelentős mértékben függ a kérdezés képességétől. Attól, hogy képes-e a lényegi problémákat azonosítani. Ez sokszor fontosabb, mint a helyes megoldások megtalálása.
  5. Hagyjuk fejlődni az embereket - A közös munka értéke egyenes arányban áll azzal, hogy a résztvevők személyesen mennyit tanulnak az együttműködés során, és miként fejleszthetik személyes készségeiket. Ez a tanulási mező a motiváció és az egyéni megelégedettség szintjére is jelentős hatással van.

 

(A bejegyzést Vécsey Zsadány, az ALEAS Simulations társalapítója készítette annak alkalmából, hogy előadást tartott a Pallas Athéné Kiadó felkérésére a "Vezetői készségek elsajátítása – A példaértékű vezetővé válás öt alapszabálya" című könyv magyarországi bemutatóján.)

A bejegyzés trackback címe:

https://fligbymagyarul.blog.hu/api/trackback/id/tr9414774112

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása