Jobb világban akarsz élni?... Legyél jobb vezető!

FLIGBY magyarul

FLIGBY magyarul

ELŐSZÖR MAGYARUL! Csíkszentmihályi: Út a boldogsághoz

2022. július 08. - Mr. Fligby

2022. július 6-án jelent meg először magyarul Csíkszentmihályi Mihály, a Flow-élmény megalkotójának "Flow: Út a boldogsághoz" című könyve, melyben a világhíres tudós az életfilozófiájáról mesél.

A Pallas Athéné KÖnyvkiadó által szervezett könyvbemutatóról készült felvétel itt látható:

Csíkszentmihályi Mihály (1934–2021), a híres magyar származású pszichológus, a kreativitás és a tökéletes élmény lélektanának egyik legismertebb nemzetközi kutatója 71 éves volt, amikor Ingeborg Szöllösi felkereste montanai nyári otthonában, és nyolc napon át az életfilozófiájáról beszélgettek. A kötet ennek a beszélgetésnek a lenyomata, benne számos felvillanyozó, és nagyszerű felismerést hordozó történettel.

Egy személyes beszélgetés Csíkszentmihályi Mihállyal inspiráló kalandtúra. Az egyik utolsó "reneszánsz emberként" szellemesen és elegánsan szembesít bennünket világunk vízválasztó kérdéseivel. Ennek mentén osztja meg gondolatait a gyerekneveléstől a játék társadalmi értékén át a közösségek Flow élményéig. Mindezt úgy, hogy a tudós helyett most egy közvetlen barát ül velünk szemben, aki szelíden, de határozottan ösztönöz minket egy jobb és boldogabb életre.

A könyvbemutató alkalmával nemcsak a kötetről, hanem Csíkszentmihályi professzor életéről és Erdélyben tett látogatásáról is beszélgettek a meghívottak.

A bejegyzés trackback címe:

https://fligbymagyarul.blog.hu/api/trackback/id/tr6017877895

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása