Jobb világban akarsz élni?... Legyél jobb vezető!

FLIGBY magyarul

FLIGBY magyarul

Digital Soldier 2.0

Egy konferencia meghökkentő tanulságai

2019. május 09. - Mr. Fligby

Magyarországon ritkán találkozni szakmai konferencián valami meghökkentővel. A budapesti "Digital Soldier 2.0" rendezvény több ilyennel is szolgált. A számomra sokkoló öt pont:

  1. Tökéletes angol - Oké, lehet, hogy ez az én előítéletességem, de arra nem számítottam, hogy Magyarországon egy nemzetközi konferencián a magyar katonák angolja felülmúlja a civil előadókét. És arra sem, hogy egy ilyen, több száz fős magyar honvédségi állományt érintő rendezvény minden probléma nélkül lemegy angolul, tolmács nélkül.
  2. VUCA - Ez az üzleti világban még minidig magyarázatra szorul, Amerikában is. Sokan nem ismerik a VUCA betűszót, pedig frappánsan foglalja össze azt a környezetet, amelyben a szervezeteknek - beleértve a hadsereget is - ma működniük kell. A magyar honvédség megújításáért felelős katonai irányítók mindezt értik, és ennek megfelelően terveznek. Előrébb tartanak sok közép-európai vállalati felsővezetőnél. Pedig elhihetitek, ismerek bőven nagykutyákat.
  3. Tényleg 2.0 - Amy Kruse tudományos vezető előadásból kiderült, a tanulás sebessége és minősége a hadviselésben is hatalmas versenyelőny. Munkatársaival hamarosan elkészülnek azzal a megoldással, amely lehetővé teszi majd, hogy a katonák elméjébe direkt módon tartalmakat lehessen feltölteni! Tisztára mint a mátrixban. Beszédes, hogy ezek a fejlesztések éppen átmeneti hiányt okoznak a keleti parton neurobiológusból. Érdemes a Platypus Neuro csapatára odafigyelni. Ijesztő belegondolni, mi számíthat manapság szigorúan titkosnak, ha ezekről a fejlesztésekről egy ilyen konferencián már beszámolnak.
  4. Stratégiaalkotás felső fokon - Nagyon ritka az, amikor az ember olyan könyvekről folytathat kötetlen eszmecserét, mint például George Friedman "Következő száz év" című műve. Nem gondoltam volna, hogy ez a típusú szakirodalom ebben a körben ilyen magas szinten ismert. De arra sem, hogy a magyar hadsereg megújításával megbízott főtiszt már második, bestseller gyanús könyvét írja az innovatív vezetésről. Mindez rendkívül komoly felkészültségre utal "leadership" témában.
  5. Videójátékok - Persze, stratégiai komoly játékokkal foglalkozunk (ezért is hívták meg a FLIGBY-t a konferenciára előadóként), de az meglepett, hogy a Honvédban elinduló e-sport szakosztály egyik célja megtalálni azokat a fiatalokat, akikre a modern harcászati technológiát (alapvetően informatikát) rá lehet majd bízni. Arra pedig végkép nem számítottam, hogy az ehhez kapcsolódó HR gyakorlat kialakításánál figyelembe veszik a feltörekvő tizenéves generációra vonatkozó szociológiai kutatások eredményeit. Akárcsak egy jól menő multinál.

A konferenciáról készült videós összefoglaló. FLIGBY 12:10-től

A FLIGBY vezetésfejlesztő program egyik legizgalmasabb felhasználói közege az amerikai Navy SEAL-ek civil kihívásokra való felkészítése. Ennek a projektnek a keretében már több mint száz, különleges egységeket vezető parancsnok leadership kompetenciáit mértük és fejlesztettük. Ennek a tanulságairól szólt az előadásom, melynek diáit itt teszem most közzé:

A "Leadership Development with Simulations - Working with the Navy SEAL" előadás diái

Szóval tényleg jó volt ez a konferencia, amelynek számomra a legnagyobb tanulsága, hogy valóban nagyon gyorsan változik a világunk, és benne az, hogy kitől is érdemes tanulni.

(A szerző Vécsey Zsadány, az ALEAS Simulations társalapítója)

A bejegyzés trackback címe:

https://fligbymagyarul.blog.hu/api/trackback/id/tr614799490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása